Landelijke aandacht voor koolmonoxide – Huisartsenpraktijk de Tsjasker – Witmarsum

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk de Tsjasker

Huisartsenpraktijk De Tsjasker bevindt zich op de Tsjasker 9 te Witmarsum en is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur.

Telefonisch zijn we op werkdagen tussen 16.00-17.00 alleen voor spoed bereikbaar.

Tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten en op feestdagen kunt u voor spoedeisende zorg terecht bij de Dokterswacht Friesland: 0900 1127112 (€ 0,10 per minuut)

Coronaprik najaar
Via dit bericht brengen wij de coronaprik nog even onder uw aandacht.
Indien u een oproep voor de griepvaccinatie ontvangt, dan valt u in de doelgroep die dit jaar een coronaprik bij de GGD mag halen?

  • Bent u geboren in 1963 of eerder? Dan krijgt u een persoonlijke uitnodiging per post.
  • Als u tussen 1964 en 2005 bent geboren ontvangt u geen brief, maar kunt u zelf een afspraak maken.
    Dit kan vanaf 16 oktober via www.planjeprik.nl of als u geen DigiD heeft via 0800-7070
Huisartsenpraktijk de Tsjasker
De Tsjasker 9 8748 DV Witmarsum

Terug naar overzicht

Landelijke aandacht voor koolmonoxide

Hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, slaperigheid, overgeven… Denkt u bij deze symptomen ook weleens aan een koolmonoxidevergiftiging? De acute verschijnselen van een koolmonoxidevergiftiging zijn niet specifiek en kunnen makkelijk worden aangezien voor een griepje, vooral omdat griep en koolmonoxidevergiftiging dezelfde piekperiode hebben in de winter.

Acute symptomen kunnen klachten op lange termijn tot gevolg hebben. De meest verraderlijke effecten zijn neurologische klachten. Het gaat hier om klachten zoals mentale verwardheid, incontinentie, evenwichtsstoornissen, gehoorverlies, apathie, gejaagdheid, hoofdpijn, slapeloosheid en pijn in de ledematen. In de gevallen waarbij geen sprake is van bewustzijnsverlies kan makkelijk een verkeerde diagnose worden gesteld.

Ook langdurige blootstelling aan lage hoeveelheden koolmonoxide kunnen klachten geven. Vaak zijn het aspecifieke klachten. Maar bij herhaalde blootstelling worden deze steeds erger. Verwardheid, duizeligheid en zelfs karakterveranderingen kunnen optreden.

Lees hier meer over de risico’s van koolmonoxide

Publicatiedatum: 09-07-2021