Apotheek – Huisartsenpraktijk de Tsjasker – Witmarsum

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk de Tsjasker

Huisartsenpraktijk De Tsjasker bevindt zich op de Tsjasker 9 te Witmarsum en is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur.

Telefonisch zijn we op werkdagen tussen 16.00-17.00 alleen voor spoed bereikbaar.

Tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten en op feestdagen kunt u voor spoedeisende zorg terecht bij de Dokterswacht Friesland: 0900 1127112 (€ 0,10 per minuut)

Coronaprik najaar
Via dit bericht brengen wij de coronaprik nog even onder uw aandacht.
Indien u een oproep voor de griepvaccinatie ontvangt, dan valt u in de doelgroep die dit jaar een coronaprik bij de GGD mag halen?

 • Bent u geboren in 1963 of eerder? Dan krijgt u een persoonlijke uitnodiging per post.
 • Als u tussen 1964 en 2005 bent geboren ontvangt u geen brief, maar kunt u zelf een afspraak maken.
  Dit kan vanaf 16 oktober via www.planjeprik.nl of als u geen DigiD heeft via 0800-7070
Huisartsenpraktijk de Tsjasker
De Tsjasker 9 8748 DV Witmarsum

Apotheek

  

  Riekje                          Marieke                      Sarah                           Monique

Helaas heeft onze leverancier van de medicijnen problemen met het leveren van onze bestellingen. Om die reden kunnen we bestelde medicijnen vaak niet op tijd leveren. Wilt u hier bij de bestelling rekening mee houden. Onze excuses voor dit ongemak.

Uw eigen Tsjasker-apotheek om de hoek!

 • Medicijnen, spoedmedicatie en ook de recepten uit het ziekenhuis kunnen bij ons worden verkregen.
 • Ook homeopathische middelen en zelfzorgmedicatie zijn, indien leverbaar, verkrijgbaar in de apotheek.
 • Herhaalrecepten zijn te bestellen via internet, email, telefoon.
 • Herhalen kan ook door uw lege medicatieverpakking in te leveren in de brievenbus naast de balie.
 • Uw medicijnen worden gratis thuisbezorgd.
 • Controle door uw eigen huisarts.
 • Uw medicijngegevens in uw eigen medisch dossier.
 • Bij complicaties begeleiding en advies door uw huisarts.

Herhalen via het patiënten portaal
De Tsjasker heeft een patiënten portaal waarmee u via een persoonlijke inlog onder andere uw herhaalmedicatie bestellen. U hoeft dan nooit meer uw gegevens ieder keer in te vullen. Voor meer informatie kunt gaat u naar de button “patiënten portaal”.

Herhalen op werkdagen (maandag t/m vrijdag)
Wanneer u uw medicijnen voor 10.00 uur heeft besteld, dan worden de medicijnen zo snel mogelijk bezorgd. Een aantal dorpen mogen hun medicijnen zelf ophalen. Kijk hiervoor op de pagina “bezorgen”.

Herhalen in het weekend
Bestellingen in het weekend worden op maandag verwerkt en worden vervolgens zo snel mogelijk bezorgd.

Inleveren medicatie
Wilt u bij het inleveren van de medicatie uitsluitend de medicijnen (los of in strip) inleveren? Graag de medicijnen uit de verpakking/het doosje halen.

Vragen over uw medicatie?
Heeft u vragen over uw medicijnen? Neem dan contact met ons op. In de avonden, nacht, weekenden of op feestdagen kunt u ook kijken op https://www.apotheek.nl

Elektronische medische gegevens Ja of Nee?
Heeft u al aangegeven of uw gegevens gedeeld mogen worden met bijv. Dokterswacht, grote apotheken en ziekenhuizen? Zo werkt het: Uw huisarts en apotheek houden ieder een eigen dossier over u bij. Hierin staat informatie die belangrijk is voor uw behandeling. Uw huisarts legt vast wat uw klachten zijn en welke behandelingen (lees medicamenten) u hiervoor krijgt. Uw apotheker registreert welke medicijnen u krijgt en voor welke medicijnen u allergisch bent. Deze gegevens kunnen worden uitgewisseld met het LSP (Landelijk SchakelPunt). Raadpleeg de button “ik geef toestemming” via de button “praktijk” om uw registratie volledig te maken.

Kijksluiter
Met behulp van de Kijksluiter kunt u thuis in alle rust aan de hand van een animatievideo de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van uw geneesmiddel beluisteren. Kijksluiter is inhoudelijk volledig gebaseerd op de bijsluiter, maar vervangt deze niet.
Klik hier en u kunt aan de slag met de kijksluiter. Deze is ook te downloaden als app! Vraag naar een kijksluiter kaart bij de apothekersassistent.

Kijksluiter is bedoeld om thuis in alle rust te bekijken, eventueel samen met een familielid of mantelzorger. De video’s zijn gepersonaliseerd naar geslacht, leeftijd en de reden waarvoor het geneesmiddel is voorgeschreven. Kijksluiter is beschikbaar in verschillende talen, te weten Nederlands (inclusief ondertiteling), Engels, Turks en Arabisch.
Kijksluiter is een samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid (VWS) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).