Apotheek – Huisartsenpraktijk de Tsjasker – Witmarsum

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk de Tsjasker

Huisartsenpraktijk De Tsjasker bevindt zich op de Tsjasker 9 te Witmarsum en is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur.

Tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten en op feestdagen kunt u voor spoedeisende zorg terecht bij de Dokterswacht Friesland: 0900 1127112 (€ 0,10 per minuut)

Huisartsenpraktijk de Tsjasker
De Tsjasker 9 8748 DV Witmarsum

Apotheek

Maeike
Monique
Sarah
Riekje
Marieke

 

 

 

 

Uw eigen Tsjasker-apotheek om de hoek!

  • Medicijnen, spoedmedicatie en ook de recepten uit het ziekenhuis kunnen bij ons worden verkregen.
  • Ook homeopathische middelen en zelfzorgmedicatie zijn, indien leverbaar, verkrijgbaar in de apotheek.
  • Herhaalrecepten zijn te bestellen via internet, email, telefoon.
  • Herhalen kan ook door uw lege medicatieverpakking in te leveren in de brievenbus naast de balie.
  • Uw medicijnen worden gratis thuisbezorgd.
  • Controle door uw eigen huisarts.
  • Uw medicijngegevens in uw eigen medisch dossier.
  • Bij complicaties begeleiding en advies door uw huisarts.

Hulpmiddelen in 2021

Het kan zijn dat u een brief heeft ontvangen van uw zorgverzekeraar over de levering van hulpmiddelen zoals diabetes materiaal, incontinentie materiaal, verbandmiddelen en drinkvoeding. U zou deze materialen niet meer via onze praktijk kunnen krijgen maar alleen via een medische speciaalzaak. Onze praktijk zal vanaf 1 januari 2021 samenwerken met de Friese Hulpmiddelenwinkel, die speciaal door apotheekhoudende huisartsen is opgericht. U hoeft voorlopig niets te doen, en u hoeft zich niet bij de medische speciaalzaak aan te melden. Wij zullen u tijdig informeren over de wijzigingen  en zullen ervoor zorgen dat uw hulpmiddelen geleverd zullen worden.

Herhalen via het patiënten portaal

De Tsjasker heeft een patiënten portaal waarmee u via een persoonlijke inlog onder andere uw herhaalmedicatie bestellen. U hoeft dan nooit meer uw gegevens ieder keer in te vullen. Voor meer informatie kunt gaat u naar de button “patiënten portaal”.

Herhalen op werkdagen (maandag t/m vrijdag)

Wanneer u uw medicijnen voor 10.00 uur heeft besteld, dan worden de medicijnen zo snel mogelijk bezorgd. Een aantal dorpen mogen hun medicijnen zelf ophalen. Kijk hiervoor op de pagina “bezorgen”.

Herhalen in het weekend

Bestellingen in het weekend worden op maandag verwerkt en worden vervolgens zo snel mogelijk bezorgd.

Inleveren medicatie

Wilt u bij het inleveren van de medicatie uitsluitend de medicijnen (los of in strip) inleveren? Graag de medicijnen uit de verpakking/het doosje halen.

Vragen over uw medicatie?

Heeft u vragen over uw medicijnen? Neem dan contact met ons op. In de avonden, nacht, weekenden of op feestdagen kunt u ook kijken op https://www.apotheek.nl

Elektronische medische gegevens Ja of Nee?

Heeft u al aangegeven of uw gegevens gedeeld mogen worden met bijv. Dokterswacht, grote apotheken en ziekenhuizen? Zo werkt het: Uw huisarts en apotheek houden ieder een eigen dossier over u bij. Hierin staat informatie die belangrijk is voor uw behandeling. Uw huisarts legt vast wat uw klachten zijn en welke behandelingen (lees medicamenten) u hiervoor krijgt. Uw apotheker registreert welke medicijnen u krijgt en voor welke medicijnen u allergisch bent. Deze gegevens kunnen worden uitgewisseld met het LSP (Landelijk SchakelPunt). Raadpleeg de button “ik geef toestemming” via de button “praktijk” om uw registratie volledig te maken.

Kijksluiter

Met behulp van de Kijksluiter kunt u thuis in alle rust aan de hand van een animatievideo de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van uw geneesmiddel beluisteren. Kijksluiter is inhoudelijk volledig gebaseerd op de bijsluiter, maar vervangt deze niet.

Klik hier en u kunt aan de slag met de kijksluiter. Deze is ook te downloaden als app! Vraag naar een kijksluiter kaart bij de apothekersassistent.

Kijksluiter is bedoeld om thuis in alle rust te bekijken, eventueel samen met een familielid of mantelzorger. De video’s zijn gepersonaliseerd naar geslacht, leeftijd en de reden waarvoor het geneesmiddel is voorgeschreven. Kijksluiter is beschikbaar in verschillende talen, te weten Nederlands (inclusief ondertiteling), Engels, Turks en Arabisch.

Kijksluiter is een samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid (VWS) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).