Coronavirus – Huisartsenpraktijk de Tsjasker – Witmarsum

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk de Tsjasker

Huisartsenpraktijk De Tsjasker bevindt zich op de Tsjasker 9 te Witmarsum en is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur.

Tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten en op feestdagen kunt u voor spoedeisende zorg terecht bij de Dokterswacht Friesland: 0900 1127112 (€ 0,10 per minuut)

We ontvangen veel vragen over de booster vaccinatie. Helaas kunnen wij deze vragen niet beantwoorden. Hiervoor kunt u contact opnemen met de GGD.

Huisartsenpraktijk de Tsjasker
De Tsjasker 9 8748 DV Witmarsum

Coronavirus

De meest actuele informatie over het Coronavirus kunt u lezen op thuisarts.nlGPinfo.nl of rivm.nl

Hebt u vragen over het Coronavaccin? Via de volgende links kunt u hierover meer lezen:

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

In de praktijk hebben wij voorzorgsmaatregelen i.v.m. het Corona virus getroffen:

  • Het bloedprikken is op afspraak.
  • De meeste medicatie wordt bezorgd. Klik hier voor de meest recente afspraken.
  • De spreekuren in de ochtend zijn spreekuren voor klachten die niet kunnen wachten. In de middag is er alleen het luchtweg/corona-spreekuur.
  • Wij verzoeken u precies op tijd te komen. Bent u eerder, wacht dan eerst buiten en ga op de tijd van uw afspraak naar binnen. Zo voorkomen we dat er te veel mensen in de wachtkamer zitten.
  • Visites worden gedaan als het noodzakelijk is, maar bijvoorbeeld sociale visites of de visites door de praktijkondersteuners worden zoveel mogelijk uitgesteld.

Coronaonderzoek

Patiënten van 50 jaar of ouder met een aangetoonde COVID-19, die minder dan 8 dagen ziek zijn komen in aanmerking voor een Corona onderzoek. Heeft u interesse? Meer informatie vindt u op deze website cov-early.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.